Koorinfo

 

     

TOONKUNSTKOOR Zeist, de oudste culturele vereniging van Zeist werd opgericht in 1871. Het koor bestaat uit een min of meer vaste kern van ongeveer 70 zangers en zangeressen o.l.v. dirigent Danny Nooteboom.

We zingen een uitgebreid repertoire van klassieke muziek afkomstig uit diverse periodes en van verschillende genres. Hoogtepunten in de afgelopen jaren waren de uitvoeringen van King Arthur van Henry Purcell, het Weihnachtsoratoium van Johann Sebastian Bach, de Messa da Requiem van Guiseppe Verdi en het Stabat Mater van Karl Jenkins. Zie hiervoor de webpagina concerten. Gemiddeld twee keer per jaar vindt er een uitvoering plaats.

We repeteren iedere maandagavond van 20:00 tot 22:00 uur in het Torenlaan Theater, Torenlaan 38 te Zeist, een keer per maand met pianobegeleiding door onze pianist Menno Boogaard. Ook vinden er koordagen plaats en is er soms koorscholing. Tijdens de repetities staan – in een ontspannen sfeer – muzikaliteit en kwaliteit voorop. De jaarcontributie bedraagt in 2023 eur 260. 

Nieuwe leden, vooral van de stemsoorten sopraan, bas en tenor, zijn van harte welkom. Bent u geïnteresseerd om lid te worden, heeft u enige koorervaring en kunt u zelfstandig thuis een partij instuderen, bezoek dan eens een repetitie. Neem vooraf wel even contact op met een van de bestuursleden.

Als de sfeer, het repertoires en het niveau u aanspreken kunt u na een succesvol afleggen van een eenvoudige stemtest, waarin uw stemsoort wordt bepaald, lid worden.

Voor meer achtergrondinformatie over het ontstaan van Toonkunstkoor Zeist en haar historie verwijzen wij u naar ons archief.