Jaarverslagen

Jaarverslag 2010

Concerten: Dit jaar hebben we twee concerten gegeven. Het programma van ons voorjaarsconcert op 21 maart in de kerk van de Evangelische Broedergemeente bestond uit:

Die Sieben letzten Worte unseres Erlosers am Kreuze van Joseph Haydn en Elegischer Gesang van Ludwig van Beethoven.
Solisten waren Eva Wiersma, sopraan, Karen Langendonk, alt, Koert Braches, tenor en Christiaan Peters, bas.

Op 12 december gaven we een concert van Christmas Carols in de Dijnselburgkapel. Hierbij begeleiding van Michael Vanhoecke op het orgel en de piano.


Jaarverslag 2011

Concerten: Dit jaar zijn er twee concerten gegeven. Het voorjaarsconcert vond plaats op 28 mei in de Kerk van de Evangelische Broedergemeente te Zeist, 20 uur. Uitgevoerdd werd de semi-opera King Arthur van Purcell. Koor en solisten werden hierbij begeleid door Continuo Rotterdam op barokinstrumenten. De koorleden gaven speciale acte de presence door de zang ook dramatisch te ondersteunen, waarbij Elise de Ruijter als regisseuse optrad. Solisten waren Eva Wiersma (sopraan), Elvire Beekhuizen (sopraan), Dave ten Kate (altus), Albert Edelman (tenor) en Martijn Zwitserlood (bariton). Martijn verving op de valreep Matthijs Mesdag (bariton). Het orkest was gekleed in het wit, de koorzangers in blue jeans.

Het tweede concert vond plaats op 13 november, 15 uur in de Oosterkerk. Uitgevoerd werd Petite Messe Solennelle van Gioacchino Rossini. Solisten waren Eva Wiersma (sopraan), Annelies van der Vlies (mezzosopraan), Rudmer de Vries (tenor), Christiaan Peters (bas). De begeleiding bestond uit Michel Vanhoecke (piano) en Sander van der Houten (harmonium). Dirigent bij beide concerten was Danny Nooteboom.

Jaarverslag 2012

Concerten: Dit jaar zijn er twee concerten gegeven. Het voorjaarsconcert vond plaats op 15 april in de Dijnselburgkapel, een theeconcert ’s middags om 15 uur. Uitgevoerd werden de volgende werken: Telemann: Halt im Gedachtnis Jesum Christum, Bach: cantate BWV 80 Ein feste Burg ist unser Gott en cantate BWV 140 Wachet auf ruft uns die Stimme, bovendien van Buxtehude: Jesu meine Freude. Solisten waren Janneke Daalderop (sopraan), Karen Langendonk (alt), Rudmer de Vries (tenor) en Frans van Rooyen (bas). Het koor en de solisten werden begeleid door een klein instrumentaal ensemble. De koorleden hadden zelf gezorgd voor lekkernijen bij de thee.

Het tweede concert vond plaats op 10 november, 20 uur in de Oude Kerk in Zeist. Voor de pauze werken van Bruckner: Virga Jesse, Messe fuer de Grundonnerstag en Locus Iste. Vervolgens een instrumentaal intermezzo van het Ensemble Criolla o.l.v. Gabriel Aquilera en daarna de Missa Criolla, samen met eerder genoemd ensemble. Michael Vanhoecke op de piano, een cellist en de tenor Aart Mateboer als solist