Welkom bij TOONKUNSTKOOR Zeist !


  

Toonkunstkoor Zeist

 

TOONKUNSTKOOR Zeist is de oudste culturele vereniging van Zeist en werd opgericht in 1871. Het koor bestaat uit een vaste kern van ongeveer 70 koorleden o.l.v. dirigent Danny Nooteboom.

We zingen een uitgebreid repertoire van klassieke muziek afkomstig uit diverse periodes en van verschillende genres. Hoogtepunten in de afgelopen jaren waren de uitvoeringen van King Arthur van Henry Purcell, het Weihnachtsoratoium van Johann Sebastian Bach, de Messa da Requiem van Guiseppe Verdi en het Stabat Mater van Karl Jenkins. Dit jaar heeft Toonkunstkoor Zeist in samenwerking met Toonkunstkoor Dordrecht en het jongerenkoor Chantiel uit Tiel een prachtige uitvoering gegeven van de Matthäus Passion in de Barbarakerk in Bunnik. 

                                                      Uitvoering Matthäus Passion 2017 in Bunnik


Het eerstvolgende concert van TOONKUNSTKOOR Zeist is op zaterdag 4 november 2017.  Het programma bestaat uit het Requiem van John Rutter, Chichester Psalms van Leonard Bernstein en het wonderschone Lux Aurumque van Eric Whitacre. In de agenda vindt u vanaf september verdere informatie over o.a. de locatie, tijdstip en kaartverkoop. Noteert u 4 november alvast in uw agenda!

    

                

 

               

Lid van